Aanvraagformulier Borstprothesen transvrouwen

"*" geeft vereiste velden aan

1Start
2Contactgegevens aanvrager
3Controleren, uploaden en verzenden

Bent u een transvrouw met genderdysforie? En bevindt u zich in een medisch transitietraject en overweegt u een borstvergroting? U kunt dan in aanmerking komen voor een subsidie via de subsidieregeling Borstprothesen transvrouwen. Met dit formulier vraagt u een subsidie aan voor een plastisch-chirurgische borstconstructie. Deze behandeling moet bewezen effectief zijn.

Let op: deze subsidie kan niet worden aangevraagd voor de behandelmethode autologe vettransplantatie (AFT), ook wel bekend als lipofilling. Deze behandeling is (bij de constructie of reconstructie van een volledige borst) niet bewezen effectief.

Heeft u vragen? Meer informatie over de regeling en aanvraagprocedure kunt u hier vinden.
U kunt uw vraag ook mailen naar btv@minvws.nl of bel met 070-3405566 (keuze VWS).

Uploaden bestanden
Om in aanmerking te komen voor de subsidie, worden een aantal documenten aan u gevraagd:
1. Uittreksel Basisregistratie Personen;
2. Kopie van een recent bankafschrift of bankpas;
3. Medische verklaring van uw BIG-geregistreerde arts over de behandeling die u tot nu toe heeft gevolgd. Download hier het format.
4. Medische verklaring van een BIG-geregistreerde arts over de behandeling (operatie) die zal worden uitgevoerd. Download hier het format.
In de laatste stap van het aanvraagformulier kunt u deze uploaden.

Voorbeeldversie (alleen doorbladeren)
In de voorbeeldversie van het aanvraagformulier kunt u alle vragen alvast bekijken en eenvoudig door het formulier bladeren, omdat geen enkele vraag verplicht ingevuld hoeft te worden. U kunt geen gegevens verzenden in de voorbeeldversie.